banner24
banner25

TİM'den İhracatçılara Çifte Destek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), önümüzdeki Pazartesi günü ihracatçıların hedef pazarlar ve sektörlerle ilgili sorunlarıyla alakalı yeni bir destek başlatıyor.

TİM'den İhracatçılara Çifte Destek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), önümüzdeki Pazartesi günü ihracatçıların hedef pazarlar ve sektörlerle ilgili sorunlarıyla alakalı yeni bir destek başlatıyor.

03 Haziran 2017 Cumartesi 13:30
TİM'den İhracatçılara Çifte Destek

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), önümüzdeki Pazartesi günü ihracatçıların hedef pazarlar ve sektörlerle ilgili sorunlarıyla alakalı yeni bir destek başlatıyor. Ülke masaları ve sektör masaları adları ile oluşturulan iki farklı çalışma grubu tarafından ihracatçıların sorularına hızlı bir şekilde cevap verilecek. Ülke masaları, ihracatçıların taleplerini en geç üç iş gününde yanıtlayacak. Sektör masaları ise soruları gerekmesi durumunda ilgili bakanlıklara iletecek.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ülke ve sektör masaları adları ile oluşturulan iki farklı çalışma grubunun, ihracatçıların sorularına hızlı şekilde cevap vereceğini, uygulamanın, Pazartesi günü yürürlüğe gireceğini söyledi.

Ülke masaları hakkında bilgi veren Büyükekşi, "Ülke masalarıyla ihracatçılar, girmeyi planladıkları pazarlarla ilgili bilgi edinebilecek. İhracatçılar, belirledikleri ülkelerin hangi sektör ve ürünlerde ihracat potansiyeline sahip olduğunu öğrenebilecek ve o ülkede iş yapma kolaylığıyla ilgili bilgilendirilecek. Bunlara el olarak, potansiyel ülkelerle ilgili genel bilgiler ile son açıklanan istatistiki verilere erişecek. Gerektiğinde, ülke masaları aracılığıyla sözkonusu ülkedeki Büyükelçilik, Ticaret Müşavirliği ile de iletişim kurabilecek." dedi.

SORULAR İLGİLİ BAKANLIKLARA İLETİLECEK

Sektör masaları ile ilgili de bilgi veren TİM Başkanı Büyükekşi, sektör masalarının, tüm sektörlerde faaliyet gösteren 67 bin ihracatçının kendi sektörleriyle ilgili sorun, soru ve taleplerini toplayacağını belirterek, "Gelen sorun ve taleplerin bir kısmı TİM tarafından cevaplandırılacak. Bunun yanısıra, TİM, bu talep ve sorunları ilgili bakanlık ve kurumlara iletecek. Daha sonra firmalara hızlı bir şekilde geri dönüş yapacak. 2017'yi, Ekonomi Bakanlığımız'la birlikte ihracatta atılım yılı ilan ettik. İlk beş ayda ihracatımız yüzde 10 arttı. Bütün sektörlerimizin sorunlarını daha hızlı çözerek ihracatımızı daha yukarı çıkarmayı amaçlıyoruz. Ülke masalarıyla ihracatçılarımızın yeni pazarlara girmesini kolaylaştırmayı umuyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.