banner24
banner25

Sürücü kursları KDV ve ÖTV desteği bekliyor

Son dönemde yaşanan yüksek fiyat artışlarından olumsuz etkilenen sürücü kursları, devletten kdv ve ötv indirimi bekliyor.

Sürücü kursları KDV ve ÖTV desteği bekliyor

Son dönemde yaşanan yüksek fiyat artışlarından olumsuz etkilenen sürücü kursları, devletten kdv ve ötv indirimi bekliyor.

03 Mart 2022 Perşembe 10:41
Sürücü kursları KDV ve ÖTV desteği bekliyor
2021 Aralık ayında aldıkları adaylara 2022 yılında zararına eğitim verdiklerini dile getiren kurslar fiyatları da mayıs ayında artırmak zorunda kalacaklarını söylüyor.
HER KURSİYERDE 500 TL ZARAR EDİYORUZ
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkan Yardımcısı ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Feti Şen, “Artan akaryakıt fiyatları 2022 Ocak ayından önce almış olduğumuz kursiyerlerin maliyetlerini artık karşılamadığı gibi her kursiyer başına yaklaşık 500 TL zarar etmeye başladık. Bu hem akaryakıt fiyatlarından hem de asgari ücrete yapılan zamdan ve hem de amortisman giderlerimiz artmasından ötürü meydana geliyor. Ayrıca vergi giderlerimiz, araç sigorta bedellerimiz, araç kasko bedellerimiz oldukça arttı. Trafik sigortasına önceki yılların 3 katı, kaskoya ise 2 katı ödemeye başladık. Yılbaşından önce aldığımız kayıtların hepsi kurumlarımıza zarar olarak geri dönüyor. Araçlarımızı yenileyemez hale geldik. ÖTV, KDV ile ilgili çok büyük sıkıntılarımız var. Yönetmelik gereği 12 yılda bir araçlarımızı yenilememiz gerekiyor. Tamir masrafları, amortisman masrafları arttığı için işin içinden çıkamaz hale geldik. Araç satış fiyatlarına yetişemiyoruz.”
KURSİYER SAYIMIZ YÜZDE 35 AZALDI
“Kursiyer sayılarımız da azaldı. Sadece kendi kurumumuzda yüzde 35’lik bir azalma var. Kursiyer kayıpları da bizim kazançlarımızı olumsuz etkiledi. Zararına çalışıyoruz.”
ÖZGENER VE ÖZPOYRAZ GİRİŞİMLERDE BULUNUYOR
“Bu konuda İzmir Ticaret Odası’nda Başkanımız Mahmut Özgener ve Meclis Başkanımız Selami Özpoyraz girişimlerde bulunuyorlar. Bu konuyu TOBB’a taşıdılar. Bu konu sadece sürücü kurslarının değil ulaşım sektöründe olan lojistik, personel taşımacılığı, şehirlerarası yolcu taşımacılığı gibi alanları da doğrudan etkiliyor. Eğer enflasyonun düşmesini istiyorsak enerji maliyetlerinin düşmesi gerekiyor. Bu da fiyatlara yansıyacaktır. Biz sürücü kurslarında araç alımlarında ÖTV ve KDV indirim desteği istiyoruz. Bunun dışında yakıt alımlarında ÖTV ve KDV indirimli şekilde almayı talep ediyoruz. Bu şekilde bir desteği devletimizden bekliyoruz. Yüzde 8 fatura kesiyoruz. Eğitim de bir temel ihtiyaçtır. Özel eğitim kurumlarına kdv indirimi bekliyoruz.”
Son Güncelleme: 03.03.2022 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.