banner24
banner25

Su Arıtma Sektörü Altın Çağını Yaşadı, Ayda Yüz Bin Cihaz Satıldı

Pandemi tüketici alışkanlıklarını her sektörde ciddi şekilde etkilerken en temel ihtiyaçlardan su da pandemiden nasibini aldı. Vatandaşlar kendi suyunu kendi arıtarak içmeyi tercih etti.

Su Arıtma Sektörü Altın Çağını Yaşadı, Ayda Yüz Bin Cihaz Satıldı

Pandemi tüketici alışkanlıklarını her sektörde ciddi şekilde etkilerken en temel ihtiyaçlardan su da pandemiden nasibini aldı. Vatandaşlar kendi suyunu kendi arıtarak içmeyi tercih etti.

08 Ocak 2021 Cuma 09:11
Su Arıtma Sektörü Altın Çağını Yaşadı, Ayda Yüz Bin Cihaz Satıldı

Satışlar önceki yıllara göre ciddi oranda artış gösterdi.4-5 kişilik bir ailenin yıllık damacana masrafının giderek artması da tercihlerin su arıtma cihazlarına yönelmesinde önemli bir etken oldu. Tüketiciler kendi içme suyunu kendi üretmeyi tercih etti, sektör büyüme ivmesi gösterdi. Damacanalara olan ilginin çeşitli sebeplerle arıtma cihazlarına kayması sonucunda sektör firmaları taleplere yetişmeye çalıştı. Sektörde ayda yaklaşık yüz bin cihaz satıldı. Yerli ve milli cihazlar ihraç edilmeye başlandı.

PANDEMİ SONRASI ARITMA CİHAZI SATIŞLARI ARTTI

İzmir’de üretim yapan Waterlove ve Thomas Su Arıtma Cihazları Genel Müdürü Hüseyin Çoban, pandemi sonrası satışlarının arttığını vurgularken, “Damacana kullanmak istemeyen vatandaşların su arıtma cihazlarını tercih ettiğini söyledi. Bir de dışarıya çıkma kısıtlamaları gibi sebeplerle tüketiciler bu cihazlara yöneldi. Damacanaya göre oldukça ekonomik olması nedeniyle de bu cihazlara ciddi talep artışı oldu.”

“Vatandaşlar evinde, elinin altında, çayında, çorbasında, içme suyunda, her yerde kullanabileceği bir suya kavuşuyor. Damacana aldığında vatandaşlar marulu çeşme suyuyla yıkarken. Bu cihazları kullananlar arıtma suyla bu işlemi yapıyor.”

AYDA YÜZ BİN SU ARITMA CİHAZI SATILIYOR

“Ülkemizde sektör gittikçe büyürken ayda 80-100 bin arıtma cihazı satılıyor. Çok ciddi büyük bir Pazar haline gelmiş durumda. Dünyada Türkiye üretim anlamında ciddi bir konumda. İhraç eder konuma geldi ülkemiz. Pandemi sonrası Çin’deki geciken üretim nedeniyle haliyle Türkiye tercih edilebilir bir noktaya geldi. Fiyat olarak da rekabetçi bir durumdayız. Üretim olarak da yüzde 95’ini ülkemizde üretebiliyoruz. Çok küçük detay parçalar yurtdışından geliyor.”

ELLİNİN ÜZERİNDE MARKAYA ÜRETİM YAPIYORUZ

Firma hakkında bilgi veren Çoban, “Waterlove su arıtma firması olarak 2011’den itibaren sektördeyiz. Uzun yıllar Hyundai Watertek firmasının distiribitörü olarak çalıştık. Türkiye’de 50’nin üzerinde markanın cihazının tasarımlarını yapıyoruz. Hatta marka tasarımlarını da yapıyoruz. Firmaya özel tasarım yapıyoruz. O tasarımı da başka firmada kullanmıyoruz. Yurtiçi yurtdışı birçok firmaya özel tasarımlar yapıyoruz. Cihazları kişiselleştiriyoruz. Cihazların ön tarafında ısıya karşı dayanıklı 4 mm tamperli cam var. 6 işlemden geçtikten sonra tasarımları cihazlara giydirebiliyoruz.

TÜRKİYE PAZARINA GÜÇLÜ MARKA ‘THOMAS’ İDDİALI GİRİYOR

En yeni ve teknolojik malzemeleri kullandığımız ar-ge çalışmalarımız sonrasında ürettiğimiz ‘Thomas Su Arıtma Cihazları’ sektörde iddialı bir cihaz olacak. Pazara güçlü bir marka daha kazandırmanın sevincini yaşıyoruz.” dedi.

Son Güncelleme: 08.01.2021 09:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.