banner24
banner25

Rusya ile Engelleri Kaldıran Ortak Bildiri

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzalandı.

Rusya ile Engelleri Kaldıran Ortak Bildiri

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzalandı.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 19:55
Rusya ile Engelleri Kaldıran Ortak Bildiri

Türkiye ile Rusya ilişkileri her geçen gün daha da normalleşiyor. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla ortak bildiri imzalandı.

Başbakan Binali Yıldırım ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatının (KEİ) 25. Kuruluş Yıl dönümü Zirvesi için İstanbul'da bulunan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev arasındaki ikili görüşme sonrası imza töreni düzenlendi.

BAŞBAKAN YARDIMCILARI İMZALADI

Türkiye ile Rusya ilişkilerinde son dönemde yaşanan iyileşme ve normalleşme devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım ile Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev İstanbul'da düzenlenen Karadeniz İşbirliği Teşkilatı'nın 25. Kuruluş Yıldönümü'nde biraraya geldi. Toplantıda, Başbakan Binali Yıldırım ile Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in eşliğinde, Başbakan Yardımcısı Şimşek ile Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç tarafından imzalanan bildiri, ticari ve ekonomik ilişkilerin normalleştirilmesi ve geliştirilmesi, mevcut ticaret ve iş hacminin artırılmasını amaçlıyor.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile uçak krizinden sonra normalleşme sürecinde bir adım attıklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Müteahhitlik hizmetleri, otelcilik gibi farklı altı alanda Türk firmalarına uygulanan yasaklar için kaldırılma kararı alındı. Rusya'da faaliyet gösteren firmalara ilişkin kısıtlama ve yasaklamalar kaldırıldı. İthalatı yasaklanan elma, armut ve beyaz ete uygulanan yasaklar bir hafta içerisinde kaldırılacak." değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA İLE VİZELER KALKIYOR

Başbakan Binali Yıldırım, "Vize konusunda öncelikle uçuş personeli ve hizmet pasaportuna yönelik vizeler Mayıs ayında kaldırılacak. Domates dışında hemen hemen her konuda ciddi ilerleme sağlandı. Domates konusunda hassasiyetimizi de onlara ilettik. Domates ile ilgili biraz daha zamana ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.05.2017 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.