banner24
banner25

Ödül mamasıyla ekonomiye katkı

İzmirli tanınmış iş insanı Mehmet Nezir Aktaş'ın yurt dışından temin ettiği hayvan organları, ülkede ödül mamasına dönüştürülüyor.

Ödül mamasıyla ekonomiye katkı

İzmirli tanınmış iş insanı Mehmet Nezir Aktaş'ın yurt dışından temin ettiği hayvan organları, ülkede ödül mamasına dönüştürülüyor.

01 Kasım 2021 Pazartesi 08:51
Ödül mamasıyla ekonomiye katkı
Yurt dışına ihraç edilen katma değeri yüksek ürün, ekonomiye katkı sağlıyor.
İzmir Serbest Bölge'de 7 bin metrekare kapalı alanda modern koyun bağırsağı üretim tesisi olan MNA-CA markasının kurucusu Mehmet Nezir Aktaş, köpek ödül mamaları üretiyor. Hijyen kurallarına uygun üretilen ödül mamalarının tescilcilli ve antibakteriyel olduğunu kaydedildi. Mamaların hayvanların sağlığına iyi geldiğini söyleyen Aktaş, “Köpeklerimizin nefes, ağız ve diş sağlığı için koruyucu bir ürün. Ayrıca kalp atışlarını düzenleyip akciğerlere de iyi geliyor. ABD ve Kanada başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkesine ihracat yapıyoruz Avrupa ülkelerindeki hayvanseverlerden de ilgi var. Dana'nın erkeklik organından elde ettiğimiz için hammaddeyi temin etmede sorunlar yaşıyoruz. Bu yüzden hammaddeyi Afrika'da 5 ülkeden ve Orta Asya'da ise. Bişkek'ten elde ediyoruz" dedi. Hammadde kolaylığı sağlanırsa Türkiye için önemli bir ürün ortaya çıkacağını belirten Aktaş, “Şu an yaklaşık 70-80 milyon dolar geliri var. Ancak belirttiğim gibi hammaddeye ulaşımda kolaylık sağlanması gerekiyor. Yükte hafif pahada ağır bir ürün. Bu yüzden de ülkemize getirisi çok fazla olacaktır" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.