banner24
banner25

MODEKO’nun ofisçileri bayramı erken yaşadı

MODEKO 2021’e katılan ofis mobilyacıları bayramı erken yaşadı.

MODEKO’nun ofisçileri bayramı erken yaşadı

MODEKO 2021’e katılan ofis mobilyacıları bayramı erken yaşadı.

09 Nisan 2021 Cuma 12:34
MODEKO’nun ofisçileri bayramı erken yaşadı

Fuarın katılımlarına değdiğini katılmayanların ise dövündüğünü vurgulayan OFİSMOD Başkanı Gökhan Hepkafadar, “Talep patlamasını karşılamak için temrin sürelerini uzattık”dedi.

İLGİ ŞAŞKINI OLDUK

Ofis mobilyaları, MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı kapsamındaki özel alanında sergilendi. Fuar İzmir B holünde görücüye çıkan ürünler büyük ilgi gördü. İzmir’in önemli ihracatçılarından Metin Güreler, “Pandemi nedeniyle İzmir Mobilya Fuarı’ndan çok büyük bir beklentimiz yoktu. Ama bizi çok ciddi anlamda şaşırttı. Yabancı alım heyeti ziyaretçilerinin yüksek nitelikli olması bizleri mutlu etti. İç piyasadan beklediğimizin üzerinde ilgi var. Pandemi tedbirleri güzel alınmış. Gönül rahatlığı ile ticaret yapmanın keyfini yaşadık”dedi.

KATILAN KAZANDI KATILMAYAN KAYBETTİ

Pandemi döneminde ofis mobilyacılarının MODEKO 2021’e katılımı vatani bir görev olarak gördüğünü vurgulayan Ofis ve İş Mobilyacıları Sanayici İş Adamları Derneği (OFİSMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar, “Acabalarımız olmasına rağmen MODEKO er meydanına çıktık. İyi ki çıkmışız. İyi ki tüm zorluklara rağmen bu fuar düzenlenmiş. Katılanlar kazandı, katılmayanlar kaybetti. Katılamayanların çok büyük pişmanlık duyacağından eminim. İnanılmaz derecede yabancı müşteri var. Yabancı müşterilerin her şeyden önemlisi niteliği çok yüksek. Hedef ziyaretçimizin çok üzerinde bir ziyareti yaşıyoruz. Dernek üyelerimizden önemli iş bağlantılarına imza atanların olduğunu biliyoruz. Özellikle Libya ve Arnavutluk heyetleri ofis mobilyalarına karşı çok ilgili. Bağdat’tan müşterilerimizi ağırlıyoruz. Pazarlık aşamasında olduğumuz alım heyetlerini fabrikamıza götürerek üretim kapasitemiz hakkında yerinde bilgi verdik. Önemli olan ekonomimize değer kazandırmak ve ülkemize döviz girişini sağlamak. Ben çok mutluyum. Ofis mobilyacısı arkadaşlarım bu sene MODEKO’da bayramı erken yaşadı”şeklinde konuştu.

OFİSTEN ÇALIŞMA KAVRAMI OLUŞTU

Pandeminin çalışma hayatını çok değiştirdiğine dikkat çeken OFİSMOD Başkanı Gökhan Hepkafadar, “Milyonlarca kişinin evden çalışma sistemine geçmesi ile evlerde çalışma odasına ihtiyaç duyuldu. Bakıldı ki hayat eve sığmıyor. Yeni normal olarak ofisten çalışma, ofise kapanma gerçekleşti. Performansı attırmak için işletmeler ofisleri daha yaşanılabilir ve ferah yapmak zorunluluğu hissetti. Değişen o kadar çok kriter var ki aslında daha fazla değişmeye doğru da gidiyor. Bunlar bir süreç içerisinde. Devamı gelecek ve ona göre de alışacağımızı düşünüyorum”dedi.

OFİS MOBİLYALARINDA TALEP PATLADI

Salgın ile birlikte ofis mobilyası talebinde adeta bir patlamanın yaşandığını vurgulayan OFİSMOD Başkanı Gökhan Hepkafadar, “Çalışma performansının attırılması için ofisler baştan aşağı yenilenmeye başladı. İç piyasada yüzde 40’a varan talep artışları yaşandı. Dünyanın dört bir yanından ithalat talepleri peş peşe geldi. Pandemi ile boğuşurken artan talepler karşısında bir standart personel masasını bile 20 günde teslim etmeye başladık. Temrin sürelerimiz arttı”şeklinde konuştu.

HAM MADDE VE SABİT FİYAT ŞART

Talepleri karşılayabilmek için ham maddeye ihtiyaç olduğunu belirten OFİSMOD Başkanı Gökhan Hepkafadar, “MDF ve Sünger bulamıyoruz. Bir ay içinde süngere gelen zam yüzde 70’i buldu. Demire gelen zam yüzde 40-50’yi buldu. Böyle olunca fiyatlama yapamıyoruz. Israrla altını çiziyorum. Dolar yüksek olacaksa olsun isterse 10 lira olsun. Bizi ilgilendirmiyor. Bize sabit döviz politikası olsun. MDF 300 liraysa 300 600 liraysa 600 lira ama bir yıl boyunca sabit olsun. Bizde ne aldığımızı ne sattığımızı bilelim. Pazar var satış var. Sen masada 300 lirayla pazarlık yaparken 2 gün sonrasını göremiyorsun. Ülke ekonomisinden sorumlu olan yetkililerimiz bu konuya ivedilikle bir el atsın”dedi.

Son Güncelleme: 09.04.2021 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.