banner24
banner25

İzmir’in şarküteri devi Gürtat 22. şubesiyle Atakent’te

Gürtat Plus Karşıyaka Atakent şubesi çok sayıda davetlinin de katılımıyla açıldı.

İzmir’in şarküteri devi Gürtat 22. şubesiyle Atakent’te

Gürtat Plus Karşıyaka Atakent şubesi çok sayıda davetlinin de katılımıyla açıldı.

25 Mart 2021 Perşembe 11:23
İzmir’in şarküteri devi Gürtat 22. şubesiyle Atakent’te

Radyo Pause canlı yayınıyla gerçekleşen açılışa Gürtat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Gürler, Genel Müdür Yaşar Özel, Genel Müdür Yardımcısı Savaş Sarı, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Kısa sürede 22 şubeye ulaşan İzmir’in Şarküteri Zinciri Gürtat, yeni Gürtat Plus mağazalarında yer alan manav ve kuruyemiş bölümleriyle İzmirlilere eşsiz ve taze lezzetler sunuyor.

1982 YILINDA 3 ÇUVAL ÇÖKELEKLE İZMİR’E GELDİM

Radyo Pause canlı yayınında Mustafa Karslıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Gürtat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Gürler, “1982 yılında Antalya Serik’ten 3 çuval çökelekle İzmir’e ailenin ilk geleni benim. Birlikte çökelek, lor derken Allah bize 2000 yılında Gürmar’ı açtık. Şu anda 30 mağaza var. 2017’de Gürtat’ı açtık. Ruhumda peynircilik var. Ben peynirciliği çok seviyorum. ‘Çökelekçi Muzaffer’ diye bilirlerdi beni. Peynirde çok kaliteli ürünlerimiz var. Yöresel ürünlerimiz var. Piyasada görüyoruz inek peynirleri ‘Ezine’ diye satılıyor. Gerçek Ezine Peyniri’nin yüzde 30-40 koyun, yüzde 30-40 keçi ve yüzde 20 inek olması gerekir. İzmir tulumda, Ezine’de en az 1 yıl beklemeden o peynir olmaz. Şu an biz İzmir teneke tulumu, İzmir deri tulumu 2019 satıyoruz biz. Daha 2020 üretimlerini açmadık. Bu ürünler 4 ve 5. aydaki sütlerle yapılır. Keçi, koyun sütlerimiz o zaman güzel olur.”

PEYNİRDE 40 YILLIK BİRİKİM

“40 yıllık birikimimle kimden hangi peyniri alacağımı bilirim. Hangi bölgeden hangi peyniri alacağımızı iyi biliriz. Hangi ayda sütü daha yağlı olur, hangi ayda nerenin peyniri daha iyi olur bu konularda uzmanlaştık artık. Aynı kişilere üretim yaptırırız. 4 ve 5. aylarda peynirlerimizi alıp soğuk havamıza atarız. Bir yıl bekletip satıyoruz. İzmir’de bizi bilirler. Peynirde ve diğer ürünlerde iddialıyız. Kendi yemediğimi satmam.”

AYNI BÖLGENİN TOPRAK YAPISI BİLE MEYVENİN TADINI ETKİLİYOR

“Doğru ürün, doğru fiyat, doğru kalite mantığıyla çalışıyoruz. Manava ben 20 yılımı verdim. Elma hangi bölgede daha iyidir. Ayva hangi bölgeden alınır. Nar hangi bölgeden alınır. Uzmanlaştık artık. Bir bölgede bir yerin kalitesiyle diğer tarafın kalitesi birbirini tutmaz. Eğirdir’in elması özeldir. Gölün bir tarafında toprak farklıdır. Tatları farklıdır. Aynı yerde olmasına rağmen tatları farklıdır. Ben bayramlarda bile meyve sebze bahçesinde ürün seçiyorum” dedi.

23. MAĞAZA GAZİEMİR’DE AÇILACAK

23. mağazamız Gaziemir’de açılacak. İstediğimiz yeri arıyorduk. Otopark bizim için çok önemli. Bizim ürünlerimiz kaliteli ve özel ürünler o yüzden şimdilik sadece İzmir’de mağaza hedeflerimiz var. Belli sayılarda şubeler açacağız.” şeklinde konuştu.

Gürtat A.Ş. Genel Müdürü Yaşar Özel, “Klasik mağazalarımıza ek olarak Plus mağazalarımızda meyve-sebze ve kuruyemiş reyonlarımızı ekledik. Bizim için en önemli kriter müşterimizin memnun olması. En kaliteli en doğru fiyatla vermeye çalışıyoruz. Sürümden kazanalım istiyoruz. Biz tulum ve inek peynirlerimizi 12 litre sütten ürettiriyoruz. Koyun sütlerinde 8 litre kullanılır. Biz bazı ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz. Bazılarını yöresinde ürettiriyoruz. O yörenin koyunuyla keçisiyle ineğiyle o yörenin otlarıyla 4. ve 5. ay sütlerinden ürettiriyoruz.” sözleriyle ifade etti.

Gürtat A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Savaş Sarı, “Burada bir aile gibi çalışıyoruz. İstikrar bizim için çok önemli. İki yıl öncesinden şimdi satacağımız ürünleri temin ediyoruz. Şubelerimize gelenler her gelişlerinde aynı kalitede aynı standartlarda ürünler alabiliyorlar. Ürünün kalitesi kadar personelimizin gayreti ve özeni de bizim için çok önemli. Ürünlerimiz doğal, sağlıklı ve lezzetli olmasına özen gösteriyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.