banner24
banner25

Ikea İki Büyük Adım Atıyor

Geleceğin akıllı evlerini dizayn etmeye yönelik hizmet veren Ikea, ışıkları da akıllı hale getirdi. Ikea'nın akıllı ışıkları Siri, Alexa ve Google'dan ses ile kontrol edilebiliyor.

Ikea İki Büyük Adım Atıyor

Geleceğin akıllı evlerini dizayn etmeye yönelik hizmet veren Ikea, ışıkları da akıllı hale getirdi. Ikea'nın akıllı ışıkları Siri, Alexa ve Google'dan ses ile kontrol edilebiliyor.

28 Mayıs 2017 Pazar 06:50
Ikea İki Büyük Adım Atıyor

Geleceğin akıllı evlerini dizayn etmeye yönelik hizmet veren Ikea, ışıkları da akıllı hale getirdi. Ikea'nın akıllı ışıkları Siri, Alexa ve Google'dan ses ile kontrol edilebiliyor. İkici olarak ise gıda alanında yeni bir yenilik bulmak istiyen şirket yaptığı açıklamada kimi start-up’ları İsveç’teki bir laboratuvarında üç ay sürecek bir kuluçka programına davet ettiğini açıkladı.

IKEA, Tradfri olarak bilinen wi-fi bağlantılı ışık hattının işlevselliğinin geliştirilmesi için hareket etti. Perakendeci şirket, önümüzdeki aylarda ışıkların Amazon Alexa, Google Assistant ve Apple'ın Siri uygulaması ile uyumlu hale gelerek kullanıcılara ruh halini ayarlamanın başka yollarını sunacağını duyurdu.

AKILLI AYDINLATMA PROJESİ

Tradfri hattına ses kontrolü özelliği getirmesi de bir başka örnek olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı aydınlatma konsepti için geliştirilen wi-fi özellikli küreler, evdeki wi-fi üzerinden bir kullanıcının telefonuna veya tabletine bir uygulama aracılığıyla kablosuz bağlantı sağlıyor. Dim ayarı dahil olmak üzere, renk sıcaklığının değişimi ve zamanlayıcı özelliklerinin kontrolünü kullanıcıya sunarak ruh halinize uygun aydınlatma sağlıyor. Ikea'ya göre, akıllı termostatlar, tavan vantilatörleri ve kapı kilitleri gibi aynı teknolojileri kullanan diğer aksesuarlarla da ışıkların entegrasyonunu mümkün hale getirecek. Ayrıca ses ile kontrol de mümkün olacak. Tradfri kitleri wi-fi ağ cihazı da dahil olmak üzere iki küre ile birlikte 80 dolardan satışa sunulacak.

GIDA ALANINDA YENİLİK

Dünyanın en büyük mobilya perakendecisi Ikea, gıda alanında yeni bir yenilik bulmak istiyor. Şirket yaptığı açıklamada kimi start-up’ları İsveç’teki bir laboratuvarında üç ay sürecek bir kuluçka programına davet ettiğini açıkladı. Çağrılan girişimler için 20 bin Avro (hibe), ücretsiz konaklama, Ikea’nın ekip ve laboratuvarına erişim söz konusu. Girişimlerin desteklenmesi ve geliştirilmesi için yapılan kuluçka programı, Ikea özelinde 8 kilit konuya odaklanacak: gıda alanında yenilik, devrimci teknolojiler, müşteri deneyimi, devrimci tasarım, sürdürülebilirlik, üretim, tedarik zinciri ve analitik.

Şirket, yeni girişimlerle gıda alanında sanal gerçekliği de kullanarak tadım, yeni malzemelerin üretilmesi, sürdürülebilir kaynaklar, koruma çabaları ve sağlıklı yemek konularında çalışmaya can atıyor. Şirket sitesinde ‘girişimden pay alınmadığını, ortaklaşa çalışmak veya ortak yaratımlar yapmak için start-up’ları denediklerini, bu şirketleri satın almak isteyen bir müşteri olabileceklerini’ belirtti. 41 ülkede 30’un üzerinde büyük mağazası bulunan Ikea’nın değerli bir müşteri olacağına kesin gözle bakılıyor.

Son Güncelleme: 28.05.2017 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.