banner24
banner25

İhracatta yeni hedef 175 milyar dolar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu yılın sonunda ihracat hedefinin 172 ile 175 milyar dolar arasında olduğunu söyledi.

İhracatta yeni hedef 175 milyar dolar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu yılın sonunda ihracat hedefinin 172 ile 175 milyar dolar arasında olduğunu söyledi.

02 Nisan 2018 Pazartesi 04:24
İhracatta yeni hedef 175 milyar dolar

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu yılın sonunda ihracat hedefinin 172 ile 175 milyar dolar arasında olduğunu söyledi. Büyükekşi, "Orta vadeli ihracat programında 160 milyar dolar hedefi var. Biz 170 milyar doları geçmek istiyorduk. Bu yıl sonunda 172 ile 175 milyar dolar arası bir ihracat rakamı hedefliyoruz." dedi.

Mart ayına ilişkin ihracat verilerinin açıklanması sonrası değerlendirmelerde bulunan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Amerika Birleşik Devletleri'ne yapılan ihracatta yaşanan düşüşün, demir çelik sektörü ile ilgili iki firmaya anti - damping uygulanması ve çelik üretimine ilave gümrük vergisi getirilmesinden kaynaklandığını kaydetti.

İnovasyonun sektöre olan etkilerini değerlendiren Büyükekşi, "71 il, 140 üniversitede, 2 bin 500'e yakın inovatif öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencileri, 30 bin kişi arasından seçtik. İnovasyon da 6 yıldan bu yana etkinlik yapıyoruz. Gençlerimizi bir yandan inovasyon ile bir yandan da sanayi ve ihracat ile tanıştırmaya çabalıyoruz. Öğrencileri fabrikalara davet ediyoruz, oralarda staj yapmalarını önemsiyoruz. Şu ana kadar 20'ye yakın ülkeye götürdük. Onları daha öğrenci iken inovasyon, ihracat ve sanayi ile tanıştırıp onları motive ediyoruz." diye konuştu.

12 AYLIK İHRACAT 160 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

12 aylık ihracatın yüzde 10,5 artış ile 160 milyar dolar seviyesine yaklaştığını anımsatan TİM Başkanı Büyükekşi, "Bu senenin sonunda orta vadeli programda 160 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Biz 170 milyar doları geçmek istiyorduk. Bu senenin sonunda 172 ile 175 milyar dolar arasında bir ihracat rakamını hedefliyoruz. Amaç en iyisini yapmak. Hedefi yakalarsak rekor olur." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.