banner24
banner25

İhracatçılar Meclisi: Katar'dan Talep Gelirse Karşılarız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Katar krizine değindi.

İhracatçılar Meclisi: Katar'dan Talep Gelirse Karşılarız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Katar krizine değindi.

09 Haziran 2017 Cuma 00:26
İhracatçılar Meclisi: Katar'dan Talep Gelirse Karşılarız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Katar krizine değindi. Son günlerde dünya gündeminde olan Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendiren Büyükekşi, Katar'ın durumuna da değindi.

Mübarek Ramazan ayında Müslüman ve kardeş ülkeler arasında yaşanan böylesine tatsız olayların son derece üzücü olduğunu ifade eden TİM Başkanı Büyükekşi, "Ortadoğu'da derin dostluğumuz bulunan ülkeler arasındaki yaşanan husumet bizi ziyadesi ile üzdü. Türkiye, hiçbir zaman kardeş kavgasına prim vermeyen, daima yapıcı rol üstlenen ve sorumluluk almaktan çekinmeyen bir anlayışta oldu.

İhracatçılar olarak, dini, kültürel ve tarihi bağlarımızın olduğu bu ülkeler arasında yaşanan sorundan kazanç elde etmeye değil çözüme odaklanıyoruz. Bu anlamda taraflar arasındaki diyalogun devamı için Sayın Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü diplomasinin olumlu sonuç vermesi en büyük temennimizdir" diye konuştu.

"İHRACATÇILAR OLARAK TALEPLERİ KARŞILAMAYA HAZIRIZ"

Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacmine değinen Büyükekşi, Katar ile 2016 yılında 700 milyon dolara yakın bir ticaret hacmine sahip olduğumuzu vurgulayarak, "Katar'a 439 milyon dolarlık ihracatımızın ilk sırasını elektrik ve elektronik ürünler alıyor. Bunu havacılık ve savunma, demir ve demir dışı metaller, makine ve mobilya sektörleri izliyor. Gıda ürünleri grubundaysa Katar'a olan ihracatımız 37 milyon dolar düzeyinde.

Katar'ın elbette önümüzdeki günlerde ürünlerimize yönelik talebinde bir artış görülebilir. Özellikle belirtmek isterimki, ihracatçılarımız sadece Katar'dan değil, dünyanın neresinden gelirse gelsin bu talebi karşılayacak birikim, deneyim ve güce sahipler. Kamuoyunda Katarlı yetkililerin Türkiye'den temel gıda maddelerinin alımıyla ilgili verdikleri beyanlar var. Fakat TİM olarak bize henüz ulaşan bir talep yok. Talep gelirse, bu taleplere her zaman yanıt veririz.

Bugün dünyada 240 gümrük noktasına nasıl ihracat yapıyorsak, Katar'a da benzer şekilde ihracatımıza devam ederiz. Sadece gıdada değil tüm alanlarda dünyada oluşabilecek taleplere hızla yanıt verebilecek durumdayız. Bu özelliğimizle, küresel rekabet koşullarında ön plana çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.