banner24
banner25

HORECA İzmir’in yıldızını parlatacak

GL Platform Fuarcılık tarafından 16-19 Şubat tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek HORECA Fair Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, turizm ve gastronomi dünyasına damga vuracak. 325 firma ve marka katılım sağlayacak.

HORECA İzmir’in yıldızını parlatacak

GL Platform Fuarcılık tarafından 16-19 Şubat tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek HORECA Fair Uluslararası Otel Ekipmanları, Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, turizm ve gastronomi dünyasına damga vuracak. 325 firma ve marka katılım sağlayacak.

28 Ocak 2022 Cuma 09:57
HORECA İzmir’in yıldızını parlatacak

Fuar İzmir’de kapılarını açacak HORECA Fair öncesinde İzmir Ticaret Odası’nda sektör toplantısı düzenlendi. Turizmcilerin “umutlu” olduğu 2022 yılı turizm sezonunun hemen öncesinde gerçekleştirilen fuarın tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Türkiye Aşçılar Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz ile sektörün önde gelen isimleri katıldı. Sektör temsilcileri, turizmcileri, konaklama sektörünün devlerini ve gastronomi sektöründen ünlü isimleri İzmir’de buluşturacak olan HORECA Fair için güç birliği mesajı verildi.



“HERKES GIPTA İLE BAKACAK”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu fuarların bir kentin dünya ile entegrasyonunda en önemli fırsat bağlarından biri olduğuna dikkat çekti. Fuarlar için büyük bir alt yapıya ihtiyaç olduğunu belirten Özuslu “Bizim bunun için Türkiye'nin en büyük fuarlarından biri olan Fuar İzmir'imiz var. Ne kadar çok fuar yaparsanız kentiniz o kadar gelişecek, ekmek o kadar büyüyecek ve onu adil paylaştığınızda herkesin gıpta ile baktığı bir şehir düzeni oluşacaktır. Hepimiz bu pastayı büyütmek için uğraşıyoruz. Katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara İzmir adına teşekkür ediyorum" dedi.



GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın İzmir’de gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekerek “Öncelikle bu şehre turizm ve gastronomi çok yakışıyor. İzmir, turizm ve gastronomi açısından eşi benzeri olmayan değerler taşıyor. Bu değerleri daha görünür kılmak ve İzmir’imizin yıldızını daha çok parlatmak için buradayız” dedi. Ceylan, HORECA Fair'in konaklamadan ağırlamaya, gastronomiden yeni pazar arayışlarına kadar turizmin tüm yelpazesini içinde barındırırken sektörün A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını da karşılayacağını söyledi.

“HEDEF BÜYÜDÜ”
Ceylan, fuarın geçmişteki başarılarının, fuarın bu yılki büyüme potansiyelinin teminatı olduğuna dikkat çekti. 2020 yılında 21 ülkeden yabancı ziyaretçi, 4 bin 370 otel satın almacı, 3 bin 920 restoran ve kafe yetkilisi, aralarında uluslararası isimlerinden de yer aldığı 859 şef ağırlandığını ve 4 gün süren fuar için toplam İzmir otellerinde 5 bin 178 geceleme yapıldığını belirten Gül Ceylan, “Yani bu fuarla sadece fuarcılık sektörü değil, İzmir kent ekonomisi de kazandı. Bu sene hedeflerimizi daha da yükselttik. 325 markamız ile 15 bin profesyonel ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Birlikte çok daha başarılı fuarlar gerçekleştireceğimize olan inancım tam” dedi.

“YERLİYSE YERİZ”
Türkiye Aşçılar Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Rahmi Yılmaz ise bu fuarın ilk yıldan beri büyüyeceğinin sinyallerini verdiğine dikkat çekti. Yılmaz “Fuarda ‘yerliyse yeriz’ sloganımız ışığında yerli ürünlerimizi, yerli menülerimizi ziyaretçilerimize tattıracak, tanıtacağız. Onlar da Türk damak zevkini kendi ülkelerinde anlatacak. Turizm fuarları gastronomisiz, gastronomi de aşçısız olmaz. Biz hep birlikte orada olacağız” dedi.

HORECA’DA NELER OLACAK?
HORECA Fair'de bu yıl önceki yıllardan farklı olarak bu yıl otel ve mutfak ekipmanlarının yanı sıra restoran, pastane, kafe ve catering şirketlerinin kurulumundan nihai müşteriye ulaşan sürece kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere de yer verilecek. Kurumsal satın almacılar, yeni işletme sahibi olacaklar ve işletmesini yenileyecek tüm katılımcılar; tekstilden televizyona, klimadan fincana, dekorasyon ürünlerinden peyzaj ve bahçe mobilyalarına, SPA malzemeleri ve havuz ekipmanlarına kadar tüm ihtiyaçlarını bu fuardan tedarik edebilecek.

SATIN ALMACILAR GELECEK
Sektöre hakim güçlü sivil toplum kuruluşlarınca desteklenen fuar, sektörde faaliyet gösteren dev firmaların yanı sıra Avrupa, Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Orta doğu ülkelerinin aralarında bulunduğu 20’den fazla ülkeden profesyonel ziyaretçi ve satın alma yetkilisini ağırlayacak.

DOLU DOLU ETKİNLİK
Turizm sezonu öncesi nihai satın alma kararlarının verileceği HORECA Fuarı, alım heyetleri ve ikili görüşmelere zemin oluşturarak katılımcı firmaların ihracata yönelik satış ve bağlantılarının artmasına da olanak sağlayacak. Türkiye Aşçılar Federasyonu, İzmir Aşçılar Derneği ve ünlü isimlerin gerçekleştireceği etkinliklerle İzmir’de adeta gastronomi rüzgarı estirecek. Dünyanın dört bir yanından gelecek ünlü şefler dört gün boyunca fuarda gövde gösterisi yapacak. Sunumlar, şovlar, yarışma ve seminerlerin yer alacağı fuarın her köşesinde ayrı bir etkinlik olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.