banner24
banner25

Hakan Kılıç, “Emlak fiyatlarının düşmesi için bir mucize olması gerekiyor”

Yılın öne çıkan iş insanı ödülünü alan Hakan Kılıç, gayrimenkul sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hakan Kılıç, “Emlak fiyatlarının düşmesi için bir mucize olması gerekiyor”

Yılın öne çıkan iş insanı ödülünü alan Hakan Kılıç, gayrimenkul sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

03 Kasım 2022 Perşembe 15:50
Hakan Kılıç, “Emlak fiyatlarının düşmesi için bir mucize olması gerekiyor”

Seferihisar, Güzelbahçe, Yelki, Narlıdere ve Çeşme’de projelere imza atan Ekinoks Life İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kılıç, emlakta fiyatların şu anda sabit olduğunu ama düşmesinin çok zor olduğunu vurguladı.

Açıklamalarına devam eden Kılıç, “Son bir yılda gayrimenkul fiyatlarında inanılmaz bir yükseliş gerçekleşti. Maliyetlerin sürekli artış göstermesi konut fiyatlarının artmasına neden oldu. İzmir’de yaşanan artışlar diğer illerden daha fazla oranlarda gerçekleşti. Bunun birçok nedeni var tabiki. Yine bir asgari ücret artışı bekleniyor. İnşaat girdilerinde zam gelmeyen bir ürün neredeyse yok diyebiliriz. Bu şartlarda emlak fiyatlarının düşmesi için bir mucize olması gerekiyor” dedi.

Kredi faizlerinin düşmesi sektörü hareketlendirebilir. Ancak krediler düşerken gayrimenkul sahiplerinin anında fiyat artışına gitmesi sektörün önündeki soru işaretlerinden birisi olarak önümüzde duruyor. Bu konuda herkes üzerine düşen sorumluluğu bilmeli. Devlet, kamu kurumları, inşaat firmaları ve vatandaşların ayrı ayrı sorumlulukları var. Biz bir inşaat firması olarak en güzel projelere imza atarak aldığımız ücretlerin hakkını fazlasıyla müşterilerimize sunmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen sektörün duayen ismi Kılıç, “Kentsel dönüşüm kelimesini duymak artık insanları rahatsız etmeye başladı. Bu konuda o kadar yavaş ilerliyoruz ki. Deprem gerçeğine rağmen neden bu kadar ağırdan alıyoruz anlamak mümkün değil. Kentsel dönüşüm gerekli altyapı inşaat firmalarında var. Gerekli tecrübe, gerekli ekipman ve gerekli uzman personel mevcut aslında. Sadece bir ortak akla ihtiyaç var” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.


 

"

Son Güncelleme: 03.11.2022 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.