banner24
banner25

FED Faiz Arttırdı, Dolar Düşüşe Geçti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (FED), bugün düzenlediği toplantıda, politika faizini 25 baz puan arttırarak yüzde 1 - 1,25 aralığına yükseltme kararı aldı.

FED Faiz Arttırdı, Dolar Düşüşe Geçti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (FED), bugün düzenlediği toplantıda, politika faizini 25 baz puan arttırarak yüzde 1 - 1,25 aralığına yükseltme kararı aldı.

14 Haziran 2017 Çarşamba 22:56
FED Faiz Arttırdı, Dolar Düşüşe Geçti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (FED), bugün düzenlediği toplantıda, politika faizini 25 baz puan arttırarak yüzde 1 - 1,25 aralığına yükseltme kararı aldı. Alınan bu karar sonrası dolar 3,4880'e kadar gerileyerek, Türkiye'de 16 Aralık 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD Merkez Bankası (FED) uzun süredir beklenen faiz toplantısını gerçekleştirdi. İki gün süren toplantıdan, politika faizinin 25 baz puan artırılarak yüzde 1,00 - 1,25 aralığına yükseltilmesi kararı çıktı. FED aynı zamanda, bu yıl bir faiz artışı daha yaparak bilançosunu küçültmeye başlamayı planladığını da açıkladı.

HAZİRAN TOPLANTISI YAPILDI

FED'in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi Haziran Toplantısı yapıldı. Önceden beklendiği gibi toplantıdan faiz artışı kararı çıktı. Toplantı sonrası yayınlanan karar metninde, 9 Federal Açık Piyasa Komitesi üyesi, gösterge faiz oranını yüzde 1,00 - 1,25 aralığından yüzde 1,25 - 1,50 aralığına çıkarma yönünde karar aldı. FED Başkanı Neel Kashkari'nin ise faizin sabit tutulması yönünde karar verdiği ve alınan faiz artırımı kararına muhalif kaldığı belirtildi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, istihdam artışının bu yılın başından beri kısmen yavaşladığı belirtilerek, buna karşılık işsizlik oranının düşmeye devam ettiği kaydedildi. Enflasyon oranının son dönemde zayıfladığı ancak uzun vadeli enflasyon beklentisinin ise fazla değişmediği belirtildi.

DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

FED'in faiz kararı sonrası 3,5125 seviyesinde seyreden dolar, faiz kararının açıklanması sonrası 3,4880 seviyesine geriledi. Bu seviye, 16 Aralık 2016'dan bu yana dolarda görülen en düşük seviye oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.