banner24
banner25

FED'den Üçüncü Kez Faiz Arttırımı

Dünya ekonomi piyasalarının merakla beklediği FED faiz kararı belli oldu.

FED'den Üçüncü Kez Faiz Arttırımı

Dünya ekonomi piyasalarının merakla beklediği FED faiz kararı belli oldu.

26 Eylül 2018 Çarşamba 21:22
FED'den Üçüncü Kez Faiz Arttırımı

Dünya ekonomi piyasalarının merakla beklediği FED faiz kararı belli oldu. Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı sonrası faiz kararını açıkladı. Buna göre FED, politika faiz oranlarını 25 baz puan oranında arttırma kararı aldı.

Amerikan Merkez Bankası, ekonomi piyasalarının merakla beklediği faiz kararını açıkladı. FED'in iki gün süren para politikası toplantısının ardından açıklanan faiz kararı, piyasaların beklediği doğrultuda geldi. Buna göre FED politika faiz oranını 25 baz puan arttırma kararı aldı.

FOMC'NİN KARARI

FED Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) eylül ayı  toplantısı sonrası alınan karar, oy birliği ile faiz oranının yüzde 1.75 - 2.00 oranından, yüzde 2.00- 2.25 aralığına yükseltilmesi olarak açıklandı.

BU SENE 3.'CÜ FAİZ ARTIŞI

FED'in aldığı faiz arttırma kararı ile birlikte bu seneki üçüncü faiz arttırma kararı alınmış oldu. Ekonomistler ve piyasalar, faiz arttırma kararından ziyade, FED'in bundan sonraki süreçte nasıl bir politika öngörüsü ortaya koyacağını merak ediyor.

Son Güncelleme: 26.09.2018 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.