banner24
banner25

Bankalarda Parasını Unutanlar İçin Son Tarih Açıklandı

Bankalardaki 10 yıllık zaman aşımına uğrayan hesaplarda parasını unutanlar 15 haziran tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Bankalarda Parasını Unutanlar İçin Son Tarih Açıklandı

Bankalardaki 10 yıllık zaman aşımına uğrayan hesaplarda parasını unutanlar 15 haziran tarihine kadar başvuru yapabilecek.

12 Haziran 2017 Pazartesi 16:35
Bankalarda Parasını Unutanlar İçin Son Tarih Açıklandı

Bankalardaki 10 yıllık zaman aşımına uğrayan hesaplarda parasını unutanlar 15 Haziran tarihine kadar başvuru yapabilecek. Yapmayanların parası ya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) ya da Güvence Hesabı'na devredilecek.

BANKADA PARASINI UNUTANLARA TARİH VERİLDİ

Bankadaki parasını çekmeyi unutan ya da alacağını sigorta şirketlerinde bırakan vatandaşlar için son tarih 15 Haziran. Bankadaki parasını çekmeyi unutan ya da alacağını sigorta şirketlerinde bırakan vatandaşlar için sona gelindi. Banka ve sigorta şirketlerinden 15 Haziran 2017'ye kadar unuttuğu meblağı tahsil edemeyen vatandaşların parası ya TMSF ya da Güvence Hesabı'na devredilecek.

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi ve herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabi oluyor.

HAYAT POLİÇESİNDE BİRİKEN PARA DA DAHİL

Hayat poliçesinde biriken parası ile aracından dolayı alması gereken hasar alacağını sigorta şirketlerinde bırakanların parası da aranmaması halinde Güvence Hesabı'na devrediliyor.

Bu yıl TMSF'ye ön bildirimi yapılan 528 bin 876 hesap bulunurken, Güvence Hesabı verilerine göre aynı dönemde 125 bin 885 kişi de sigortadaki parasını arayıp sormadı.

HESAPLARDA UNUTULAN PARA DEVREDİLİYOR

Unutulan hesaplardaki parasını almak isteyenler 15 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili banka şubelerine başvuru yapabilecek. Başvuru yapmayanların parası ya Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) ya da Güvence Hesabı'na devredilecek.

Son Güncelleme: 12.06.2017 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.