banner24
banner25
İzmir 11°
parçalı az bulutlu

Baharat İhracatçılarından Avrupa'ya Güçlü Mesaj

Avrupa Baharat Birliği (ESA) Genel Kurulu'na katılan Türk baharat ihracatçıları, Türkiye'nin güvenilir bir ticari partner olmaya devam ettiği mesajını verdi.

Baharat İhracatçılarından Avrupa'ya Güçlü Mesaj

Avrupa Baharat Birliği (ESA) Genel Kurulu'na katılan Türk baharat ihracatçıları, Türkiye'nin güvenilir bir ticari partner olmaya devam ettiği mesajını verdi.

09 Haziran 2017 Cuma 20:39
Baharat İhracatçılarından Avrupa'ya Güçlü Mesaj

Avrupa Baharat Birliği (ESA) Genel Kurulu'na katılan Türk baharat ihracatçıları, Türkiye'nin güvenilir bir ticari partner olmaya devam ettiği mesajını verdi. Türkiye'den 20 baharat ihracatçısının katıldığı ESA Genel Kurulu'nda, Türkiye'nin Avrupa'ya yönelik baharat ihracatının arttırılması için çeşitli girişimlerde de bulunuldu.

Avrupa Baharat Birliği'nin 2017 yılı Genel Kurul Toplantısı, Fransa'nın Bordeaux şehrinde gerçekleştirildi. AB üyesi ülkelerden de katılımcılarla toplamda 190 kişinin yer aldığı ESA Genel Kurulu'na Türkiye'den ise Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu'nun başkanlığında 20 ihracatçı katıldı.

Ege İhracatçı Birlikleri ile 5 ihracatçı firmanın ESA genel kurul delegesi olduğunu aktaran Nurettin Tarakçıoğlu, Türkiye'nin sahip olduğu bitki çeşitliliğiyle ihracatta büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyeli katma değere dönüştürebilmek için Avrupa Baharat Birliği Genel Kurulu toplantısının büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

15 Temmuz süreci sonrası yabancı alıcıların Türkiye'ye gelme konusunda tereddütleri olduğunu aktaran Tarakçıoğlu, "O nedenle bu dönemde, bu tür organizasyonlara katılmak Türkiye imajı açısından çok daha önemli hale geldi" diye konuştu.

TUZ YERİNE BAHARAT KULLANIMI

Türkiye'nin 2016 yılı baharat ihracatından 175 milyon dolar tutarında döviz elde ettiğine değinen Tarakçıoğlu, "Baharat ihracatımız 2015'te 153 milyon 950 bin dolar seviyesindeydi. Baharat ihracatımızda  yüzde 14 artış var. Baharat ihracatımız, Avrupa Birliği ülkeleri Belçika, Almanya, Fransa ve Hollanda en çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında bulunuyor. Doktorlarıni, tuz yerine baharat kullanımını önermesi de baharat sektörü açısından büyük fırsat." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 09.06.2017 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.