banner24
banner25

Bolywood, popülaritesini son yıllarda oldukça artırdı. Hint kültürünün izlerini taşıyan bir çok unsur, gerek teknik açıdan gerekse konu bakımından zengin bir şekilde bu yapımlarda kullanılıyor. Dans aşığı bir toplum olan Hintlilerin müzikalleri de bu filmlerin olmazsa olmazı.

Bugün de Hindistan sinemasında büyük etki bırakan filmlerden olan 2012 yapımı Kahaani 1’den bahsedeceğim. Şu hatırlatmayı yapmakta fayda var. Kahaani, içerisinde Hint dansının olmadığı sayılı filmlerden biri. Harikulade bir kurgu ile sürekli olarak heyecanı üst düzeyde tutan film, çok etkili bir hikayenin beyazperdeye aynı ustalıkla aktarılmış hali diyebilirim.

İçerisinde özlem, aksiyon, acı, gerilim gibi bir çok unsuru barındıran filmin yönetmen koltuğunda Sujoy Ghosh oturuyor. Başrolünde ise ünlü oyuncu Vidya Balan var. Bu isme ayrı bir parantez açmak gerekli. Çünkü filmi seyrettiğinizde oyunculuk yeteneğini üst düzeyde kullandığına sizler de şahit olabilirsiniz.

Filmin konusuna dönecek olursak, Balan’ın canlandırdığı Vidya Bagchi karakteri, hayatında İngiltere’nin başkenti Londra’da devam ediyor. Üstelik 7 aylık da hamile. Kocası, kendisine devletin verdiği özel bir görev için Hindistan’ın Kalkota şehrine gider. Ancak, aradan 2 hafta geçmesine rağmen Vidya kocasından bir haber alamaz. Bunun üzerine de doğumuna kısa bir zaman kalsa da kocasını aramak için yola düşer. Bu arada kocasını ararken Rana ismindeki Hintli bir polisin de yardımını alan Vidya, ilginç gelişmelerle karşılaşır. Kocası Arnab’ın kurumuna gider ve kendisine böyle bir çalışan olmadığı söylenir. Kocasına benzeyen Milan Damji isimli bir elemanın çalıştığını öğrenen Vidya, bu kişinin bilgilerine de bilgisayarlardan erişimin engellendiğini öğrenir. Arayış büyük bir çıkmaza girer…

Vidya’nın kocasına ulaşma hikayesini izlerken, uyanık kalmanız gerektiğini söylemeliyim. Çünkü, film zekanıza da hitap etmekte. Muhteşem kurgu, sizi beklemediğiniz bir sonla karşılaştırabilir. Filme ulaşmak çok kolay. İzleyin ve gerilin… 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.